Een uitvaart met een begrafenis

In Nederland zijn er een aantal mogelijkheden op het gebied van begraven; voor welk soort graf of voor welke begraafplaats wilt u bijvoorbeeld kiezen ? Het verdient daarom aanbeveling om u zich hierop goed te laten informeren en oriënteren : Het is belangrijk dat u zich oriënteert op de diverse keuzes van begraven; Voor veel mensen is begraven een gevoelskwestie, voor anderen is dit vanuit religieuze overwegingen, juist een verplichting. Immortality uitvaartzorg kent alle begraafplaatsen in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Zoetermeer, Leiden het Westland, Spijkenisse, Rotterdam, Gouda en omstreken.

Begraven in een algemeen graf

In een algemeen graf liggen vaak meerdere (onbekende personen van elkaar) begraven; De begraafplaats bepaalt de locatie van algemene graven; Een algemeen graf wordt meestal na de verplicht wettelijke grafrust (van 10 jaar) geruimd en is verlenging van het graf om die reden niet mogelijk; Er is beperkte ruimte voor het plaatsen van een gedenkteken; Een staand monument wordt (meestal) niet toegestaan.

Begraven in een eigen graf

Bij een eigen graf (ook wel familiegraf of huurgraf genoemd) bepaalt de rechthebbende, degene op wiens naam het graf staat, wie er in het graf begraven mogen worden; Een familiegraf wordt gehuurd voor een periode van minimaal 20 jaar, echter deze termijn kan steeds met 10 jaar verlengen worden (overigens verschillen deze termijnen per begraafplaats); Het is toegestaan om in een familiegraf asbussen te begraven. Per graf en per begraafplaats kan het verschillen hoeveel asbussen u mag begraven (deze verschillen kunnen aanzienlijk zijn); Op veel begraafplaatsen zijn familiekeldergraven beschikbaar;
In tegenstelling tot een algemeen graf wordt er in een eigen graf een betonnen bak geplaatst.
Laat u zich bij de aanschaf van een eigen graf dus, goed informeren en met name gedegen voorlichten over welke termijnen voor u van toepassing zijn bij het uitzoeken van een eigen graf. Dit om misverstanden in de toekomst te voorkomen. Immortality uitvaartzorg geeft u graag de nodige vrijblijvende adviezen.